Prejemal socialno pomoč, živel pa v vili in vozil ferrarija

Foto: Profimedia
Med prejemniki socialne pomoči so se znašli pravi bogataši.
Oglej si celoten članek

Italijanska finančna policija je stopila na prste 237 osebam, ki so izkoriščale sistem socialne pomoči. Finančna policija je akcijo izvedla v Kalabriji, pokrajini, ki ji vlada 'Ndrangheta in kjer velik del prebivalstva živi v težkih razmerah. 

Številni prebivalci prejemajo univerzalno finančno pomoč, s katero oblasti skušajo pomagati najrevnejšim prebivalcem. A izkazalo se je, da so nekateri omenjeni sistem izkoriščali. Med tistimi, ki so prejemali omenjeno pomoč, so se namreč znašli tudi lastniki vil in luksuznih vozil. Med njimi je bil lastnik ene od tamkajšnjih vil, ki je imel v garaži parkiranega ferrarija.

Goljufi bodo morali vrniti 870 tisoč evrov, grozijo jim tudi zaporne kazni. Za tovrstna dejanja je zagrožena kazen od enega do šest let zapora. 

dezurni@zurnal24.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 18:37 25. Januar 2020.

    SLO ima preobilno, preohlapno in prebogato socialno politiko, katero izčrpavajo, v cerka 80-85 %, predstavniki tujerodnih plemen..

  • 14:39 25. Januar 2020.

    dokler obstaja gotovina, kateri ni mogoče slediti, bo tako. če bi ves denar bil sledljiv, potem bi točno vedeli, koliko …

  • 00:00 25. Januar 2020.

    Na tisoče lenuhov noče delati, ker se jim bolj splača doma ležati in prejemati vsaj 400 €. Kriva je Šarčeva …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.