Preleti neznanih brezpilotnih letal

Foto: EPA
Foto: EPA
Francoske jedrske elekrarne v zadnjih dnevih preletajo leteče naprave brez posadke. Našteli so že15 preletov, kar povzroča preplah glede varnosti jedrskih elektrarn, ki jih je v Franciji 58.
Oglej si celoten članek

Jedrsko elektrarno v osrednji Franciji je v dveh dneh dvakrat preletelo neznano brezpilotno letalo, so sporočili viri blizu preiskavi, ki se ukvarja s tem primerom. V Franciji so v zadnjem času zabeležili več tovrstnih incidentov.

Leteča naprava brez posadke je v nedeljo zvečer preletela jedrsko elektrarno v Dampierre-en-Burlyju, takšen incident pa se je zgodil tudi v petek.

V Franciji se je v minulih mesecih zgodilo več preletov neznanih brezpilotnih letal nad jedrskimi elektrarnami, zato so oblasti uvedle preiskavo, s katero želijo ugotoviti, kdo upravlja te daljinsko vodene naprave. Našteli so najmanj 15 preletov, kar je sprožilo vprašanja o varnosti jedrskih elektrarn v državi, ki je močno odvisna od jedrske energije.

Notranje ministrstvo poudarja, da brezpilotna letala ne predstavljajo nevarnosti za elektrarne, ki so zasnovane tako, da lahko prestanejo močan potres ali trk letala.

Po francoski zakonodaji je prepovedano letenje znotraj petkilometrskega območja okoli jedrskih elektrarn. Za kršitelje je predvidena kazen do enega leta zapora in 75.000 evrov globe.

Francija ima 58 jedrskih reaktorjev in je ena glavnih zagovornic jedrske energije v mednarodni skupnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:34 3. November 2014.

    sploh pa če preletava jedersko elektrarno ...je treba pod nujno sestrelit to zadevo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.