Premagala tumor, a zaradi vrstnikov končala svoje življenje

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Neprestano zbadanje in zlorabe s strani vrstnikov je za 11-letno Bethany Thompson iz Ohia, ki je prebolela tumor na možganih, postalo preveliko breme. Odločila se je končati svoje življenje.
Oglej si celoten članek

Deklici so tumor na možganih diagnosticirali pri njenih treh letih; po dolgotrajnem in mukotrpnem zdravljenju je bolezen leta 2008 premagala. Posledice so vendarle ostale, med drugim je imela zaradi poškodb živčevja "okrivljen nasmeh", zaradi česar so jo sošolci in ostali vrstniki v šoli ves čas zbadali in jo nadlegovali.

Pritiski so postali zanjo tako hudo breme, da se je 19. oktobra odločila za samomor, ki ga je storila s pomočjo pištole, ki so jo njeni starši imeli pri hiši.

Po besedah dekličine matere, pišejo ameriški mediji, so bili pristojni v šoli seznanjeni z zlorabami, incidente so preiskovali. Mama se je večkrat obrnila na ravnatelja, a vedno dobila isti odgovor: "Preiskava je v teku."

Po pogrebu svoje hčerke je njen oče Paul Thompson vrstnikom poslal sporočilo: "Bila je zabavna oseba, polna ljubezni. Bethany bo z nami živela za vedno. Tragično si je vzela življenje. Niti en starš ne bi smel doživeti smrt svojega otroka. Zlorabe se morajo prenehati. To je že drugi podoben primer v štirih letih v šoli, v kateri v en razred hodi od 50 do 60 učencev. En dan v tednu bom namenil pogovorom s temi otroki. Če bom rešil vsaj enega od njih, smrt moje hčerke ne bo zaman," je sporočil oče nesrečne 11-letnice.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:04 2. November 2016.

    deklica je storila samomor...deček bi s pištolo ravnal drugače...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.