Premrzlo, da bi kradli

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nizke temperature so očitno nemogoči delovni pogoji tudi za kriminalce, ugotavljajo v Srbiji.
Oglej si celoten članek

Zima, ki je te dni v vsej svoji mrzli veličini zajela Srbijo, učinkuje tudi na kriminalce, ugotavlja srbski notranji minister Ivica Dačić. Število kriminalnih dejanj v Srbiji je namreč v nenavadno mrzlih februarskih dneh po njegovih besedah upadlo za kar 40 odstotkov.

"Zanimivo je, da pretekle dni nismo zabeležili niti ene kraje vozila," je dejal Dačić po današnjem sestanku z odborom za izredne razmere beograjske mestne občine.

Dvanajst smrtnih žrtev

A četudi je zima svojevrstno "zdravilo" proti srbskemu kriminalu, ima vendarle tudi slabo plat. Mraz je namreč v državi doslej terjal 12 smrtnih žrtev, približno 70 tisoč ljudi pa je zaradi snega izoliranih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.