Preplah v Los Angelesu, zaradi teroristične grožnje zaprli vse šole

Foto: EPA/PAUL BUCK
Foto: EPA/PAUL BUCK
V Los Angelesu so zaradi elektronskega sporočila zaprli vse šole, v New Yorku so enako grožnjo razumeli kot potegavščino.
Oglej si celoten članek

Mestne oblasti Los Angelesa in New Yorka so danes prejele elektronsko pismo z grožnjo terorističnega napada na šole, zaradi česar so jih na celotnem območju Los Angelesa zaprli, newyorški varnostni organi pa so pismo takoj razumeli kot potegavščino in z njim niso vznemirjali javnosti.

Nekaj ur po preplahu so tudi v Los Angelesu spoznali, da grožnja ni bila resna, vendar pa so šole zaprte iz čiste previdnosti, ker so ljudje še vedno malce na trnih zaradi nedavnega pokola v San Bernardinu, kjer sta zakonca muslimanske vere pobila 14 ljudi. Zaradi tega je ostalo doma 640.000 šolarjev.

Sporočilo z grožnjo, ki se je nanašalo na nahrbtnike in "druge pakete", pa naj bi sodeč po IP naslovu prišlo iz nemškega Frankfurta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • Z elektronskim sporočilom ...par sekund dela ... lahko ISIS zapira šole. Sploh ne rabjo več napadat da nam škodujejo.

  • h3o
    20:30 15. December 2015.

    jap, islam bo treba prepovedat.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.