Prepoved avtomatov s cigaretami

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V Angliji je danes začela veljati prepoved avtomatov za prodajo cigaret. Tako cigartei ne bodo več dostopni mladim.
Oglej si celoten članek

S prepovedjo želijo zmanjšati porabo tobaka predvsem pri mladih. Pomagati pa želijo tudi kadilcem, ki so se odločili odreči cigaretam, je sporočilo britansko ministrstvo za zdravje.

Kot je pojasnil britanski minister za zdravje Andrew Lansley, so avtomati za cigarete pogosto brez nadzora, zaradi česar lahko cigarete zlahka kupijo tudi otroci, medtem ko v državi velja prepoved prodaje tobačnih izdelkov mlajšim od 18 let.

Kar 11 odstotkov rednih kadilcev v starosti od 11 do 15 let v Angliji in v Walesu namreč cigarete kupuje na tovrstnih avtomatih, ki so na voljo v pubih in nočnih lokalih, ugotavlja britansko združenje za boj proti boleznim srca (BHF).

Tobak v Angliji na leto vzame 80 tisoč ljudi. Enake ukrepe bodo uvedle še Severna Irska, nato pa tudi Škotska in Wales.

Najnovejši predpis spada v niz ukrepov, ki so jih s ciljem zmanjšanja porabe tobaka sprejele britanske oblasti. Tako med drugim od začetka prihodnjega leta v trgovinah po vsej Veliki Britaniji zavojčki cigaret ne bodo več vidni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.