Prepoved kopij strelnega orožja

Foto: Žurnal24 Je katera prava?
Nemčija je prepovedala nošenje kopij strelnega orožja. Zakonodajo, po kateri bo prepovedano pri sebi nositi tudi bodala na vzmet, je potrdil tudi zgornji dom nemškega parlamenta bundesrat.
Oglej si celoten članek

Po zakonu bodo proizvodnja, nakup in posest kopij strelnega orožja še vedno dovoljeni, vendar jih bodo morali kupci nesti domov v zaprti embalaži. Kazni za kršitelje zakonskih določil bodo visoke do 10.000 evrov.

Zakon prepoveduje tudi nošenje vseh nožev z rezilom, daljšim od 12 centimetrov. Predvidene so sicer izjeme za nože, ki se uporabljajo za službene ali športne namene. Zakon pa ne prepoveduje igračk, ki jih ni mogoče zamenjati za resnično orožje. Nova zakonodaja naj bi bila namenjena boju proti nasilnim kriminalnim dejanjem, z novimi pravili pa naj bi se izognili tudi situacijam, ko policija ni mogla dovolj hitro razlikovati med pravim orožjem in njegovimi kopijami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.