"Preprodajalcem ne bo uspelo"

Foto: Žurnal24 V Riu sta vojska in policija začeli ofenzivo proti preprodajalcem mamil. (Foto:
Več kot tisoč policistov in vojakov so začeli napad na favelo Alemao, kamor se je zateklo okoli 600 preprodajalcev mamil.
Oglej si celoten članek

Policija je preprodajalce pozvala, naj se predajo, dokler imajo možnost. "Niti najmanjše možnosti ni, da preprodajalci zmagajo v tej vojni v Alemau,“ je dejal Sergio Duarte, vodja vojaške policije. Do sedaj je najmanj 15 ljudi poskušalo prebiti postavljeno linijo, a so jih policisti zajeli. Med zajetimi sta tudi dva domnevna voditelja tolp. Policija pregleduje vse, ki vstopajo v Alemao.

Preprodajalci so se v Alemao zatekli iz favele Vila Cruzeiro, ki jo je policija v začetku tedna zasedla in prevzela nadzor nad njo. V Vili Cruzeiro so po podatkih lokalnih medijev policisti našli orožje in napravo za štetje bankovcev. Med policijsko invazijo pa je bila ubita 14-letna deklica, ki jo je zadela zablodela krogla.

Nasilje, ki pretresa Rio de Janiero, meče dvom na to, ali bo v Braziliji v času prihajajočega svetovnega nogometnega prvenstva 2014 in letnih olimpijskih iger leta 2016 dovolj dobro poskrbljeno za varnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.