"Preventivno" bi napadli ZDA

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Severna Koreja grozi, da bo z jedrskim orožjem "preventivno" napadla Združene države Amerike.
Oglej si celoten članek

Iz Severne Koreje so se odzvali na zaostritev sankcij, ki jih bo predvidoma danes potrdil Varnostni svet Združenih narodov. Sankcije nameravajo zaostriti zaradi tretjega jedrskega poskusa, ki ga je Severna Koreja izvedla 12. februarja.

Neimenovana predstavnica zunanjega ministrstva je dejala, da bo Pjongjang uveljavljal svojo "prednostno pravico za uničenje agresorjevih oporišč", poroča USA Today.

Veliko besed

Takšna retorika je za Severno Korejo zelo običajna, strokovnjaki pa menijo, da bo ostalo pri besedah, saj naj Severnokorejci svojega jedrskega programa še ne bi razvili do te mere, da bi lahko napadli ZDA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.