Preživela L'Aquilo, tokrat utrpela nepopisno izgubo

Foto: EPA
Foto: EPA
Martina Turco je preživela potres v L’Aquili in se od tam preselila v Arquato del Tronto, kjer je tokratni potres terjal še hujši davek.
Oglej si celoten članek

Martina Turco je do strahovitega potresa leta 2009 živela v L’Aquili. Po takratni katastrofi se je preselila v Arquato del Tronto, kraj, ki ga je ponoči stresel močan potres. Skupaj z 18-mesečno hčerko Marisol in partnerjem Massimilianom Piermarinom je živela v počitniškem domu. Potresni sunek je močno poškodoval stavbo, ki jih je pokopala pod seboj. Reševalcem se je uspelo prebiti do njih in jih odpeljati na zdravljenje, poroča Ansa.

Foto: EPA Italija potres Na žalost so bile poškodbe za 18-mesečno deklico usodne. Njena mati je hudo poškodovana v bolnišnici, kjer se borijo za njeno življenje. Poškodovan je tudi dekličin oče, ki pa ni v življenjski nevarnosti.

Dedek male deklice je bil med prvimi, ki so se ponoči prebili v Arquato. "Niso želeli, da grem, ker je bilo nevarno, a mi za to ni bilo mar. Moral sem jih iti iskat. Na žalost deklici niso mogli pomagati," je povedal strtega srca.  

Preberite še: 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.