"Preživeli smo noč, ki bi lahko bila kot šest Černobilov"

Foto: Epa
Foto: Epa
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je napad na jedrsko elektrarno označil za "terorizem neslišanih dimenzij".
Oglej si celoten članek

Predsednik Volodimir Zelenski je v nagovoru državljanom dejal, da bi ruski napad na jedrsko elektrarno Zaporožje povzročil uničenje enako "šestim Černobilom". Poudaril je, da so preživeli noč, ki bi lahko pomenila konec Ukrajine in Evrope. 

Zelenski meni, da so Rusi vedeli, kaj počnejo, ko so za tarčo izbrali elektrarno. Napad je označil za "terorizem neslišanih dimenzij"

Zaklonišča So zaklonišča v Sloveniji še uporabna?

V svojem govoru je neposredno nagovoril ruski narod: "Kako je to sploh mogoče? Ali se nismo skupaj borili s posledicami černobilske katastrofe leta 1986?" Ruse je pozval, naj gredo na ulice in svoji vladi povedo, da si želijo živeti. 

Zelenski je povedal, da je v stiku s svetovnimi voditelji, ki so "šokirani" nad razvojem dogodkov v okolici elektrarne. 

Države je pozval k zaprtju ukrajinskega zračnega prostora in sankcijam proti "jedrskim teroristom". "Sevanje ne ve, kje je Rusija. Sevanje ne pozna meja vaše države," je še dejal. 

Zdravje To morate nujno vedeti o tabletah kalijevega jodida!

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • MS
    13:47 4. Marec 2022.

    4) Poslanec Komunistične partije Ruske federacije Vjačeslav Markhajev je v nedeljo v dolgem zapisu na Facebooku ostro obsodil Putinov napad …

  • MS
    13:46 4. Marec 2022.

    1) Številni prebivalci Rusije so se z ogorčenjem odzvali na dejanje Vladimirja Putina, ki je sprožil obsežen vojaški napad na …

  • 12:58 4. Marec 2022.

    Keri kret... in bolniki ste da verjemite Zalenskemu in zahodnim medijem. A ste slepi da ne vidite svetilnih granat ki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.