Preživelih ne iščejo več

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V zrušenju zgradbe na obrobju Mumbaija v Indiji je po zadnjih podatkih umrlo 72 ljudi. Ponoči so namreč v ruševinah reševalci odkrili še več trupel, nekateri ranjeni pa so podlegli poškodbam, je danes sporočila policija.
Oglej si celoten članek

Oblasti so že končale iskanje morebitnih preživelih. Najmanj 36 ljudi se zdravi v bolnišnicah, večina jih je v kritičnem stanju.

Kot je danes še sporočila lokalna policija, je med mrtvimi 27 otrok in 18 žensk, poroča nemška tiskovna agencija dpa. V času nesreče naj bi bilo v zgradbi od 100 do 150 ljudi, rešili so jih najmanj 126.

Lokalne oblasti so že zaključile iskanje morebitnih preživelih, saj naj ne bilo več upanja, da bi našli še koga živega, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sedemnadstropna zgradba, ki je bila še v gradnji, se je zrušila v četrtek. Gradili naj bi jo hitro in brez potrebnih dovoljenj. Štiri nadstropja so bila v času nesreče že naseljena.

Večina žrtev je bilo revnih delavcev, ki so delali na gradbišču, njihove družine pa so živele v dokončanih nadstropjih.

Proti dvema moškima, ki sta bila odgovorna za gradnjo, so oblasti že vložile kazensko ovadbo. A kot navaja policija, dvojice še niso našli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.