Pri Rovinju opazili tri kite glavače

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V Jadransko morje so zašli, saj sicer bivajo v bolj globokem morju.
Oglej si celoten članek

Potniki turistične ladje so bili v večernih urah pri Rovinju priča nanavadnemu prizoru, saj se je v bližini ladjice, ki vozi na panoramsko vožnjo, pojavil kit. Pozneje se je izkazalo, da gre za skupino treh kitov glavačev, ki sicer bivajo v vsaj tisoč metrov globokem morju.

Jadransko morje sicer ni zelo globoko, zato so kiti verjetno tja zašli in jim grozi nevarnost, da bi nasedli. Pri Rovinju jih je v fotografski objektiv ujela neka družina in fotografije poslala Inštitutu za raziskvoanje in zaščito morja Plavi svijet iz Malega Lošinja.

Pri organizaciji vse, ki bi kite morda opazili, pozivajo, naj posnamejo fotografije in si zabeležijo njihovo lokacijo, da bodo kitom lažje pomagali najti izhod iz zaprtega severnega Jadrana.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.