Prijela še 25-letnega moškega

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Policija v povezavi z napadom v Manchestru prijela še enega osumljenca ...
Oglej si celoten članek

Manchestrska policija je tudi sporočila, da še naprej izvaja hišne preiskave v povezavi z napadom. Omenjenega osumljenca so prijeli na vzhodu mesta na območju Old Trafford, še navaja AFP.

Britanska policija je sicer v soboto zvečer objavila posnetke napadalca v Manchestru Salmana Abedija iz varnostnih kamer in pozvala javnost, naj ji pomaga pri preiskavi, zlasti z informacijami, kje se je gibal pred napadom, ki ga je izvedel v ponedeljek zvečer po koncertu Ariane Grande.

V bolnišnici še vedno več kot 60 oseb

Posnetki kažejo Abedija z očali, sivorjavo kapo, črno bundo ter modrimi hlačami, najverjetneje kavbojkami. Na posnetku so jasno vidne tudi naramnice nahrbtnika, v katerem je prinesel bombo na prizorišče, kjer se je razstrelil in ubil 22 ljudi ter jih poškodoval več kot sto. V bolnišnicah naj bi bilo še vedno več kot 60 ljudi.

Detektivi skušajo predvsem ugotoviti, kje je bil Abedi, sicer britanski državljan libijskega porekla, zadnje štiri dni pred napadom. Znano je, da se je vrnil v Veliko Britanijo 18. maja. V Manchester je prišel z letalom iz Libije preko Istanbula in Düsseldorfa, 22. maja pa se je razstrelil. Odgovornost za napad je prevzela džihadistična skupina Islamska država.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.