Prijeli 15 gasilcev, ki naj bi podtikali požare

Foto: Profimedia Francija požar Foto: EPA Francija požar Foto: Profimedia Francija požar Foto: Profimedia Francija požar
Policisti prijeli 15 gasilcev, osumljenih, da so podtikali požare, da bi zaslužili z gašenjem.
Oglej si celoten članek

Skupini prostovoljnih gasilcev iz mesta Ragusa na jugu Sicilije očitajo tudi, da so lažno obveščali o požarih.

Gasilci so za posredovanje ob požarih prejeli deset evrov na uro. Osumljeni so podtikanja požarov in hude prevare na račun italijanske države.

Na Siciliji, še posebej v okolici Raguse, so v zadnjih tednih divjali številni požari. Zaradi neobičajno visokega števila intervencij tamkajšnjih gasilcev so oblasti sprožile preiskavo.

V Italiji so sicer za podtikanje požarov predvidene stroge kazni od štiri do deset let zapora. Kljub temu, še posebej na jugu Italije, zabeležijo številne tovrstne primere. Na jugu Italije na ta način po ocenah strokovnjakov pogosto želijo izsiliti državno pogozdovanje pogorišč, za katerega zaposlijo brezposelne iz regije. V nekaterih delih južne Italije je brezposelnost več kot 25-odstotna.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.