"Pripravite se na grški scenarij"

Foto: Žurnal24 Premier Orban bo, kot kaže, moral kmalu tako kot Grčija prositi Evropsko unijo z
Le malo možnosti je, da Madžarske ne bo doletela enaka usoda kot Grčije. Predstavnik premierja je potrdil, da je prejšnja vlada prirejala podatke o finančnem stanju v državi.
Oglej si celoten članek

"Na Madžarskem je prejšnja vlada ponarejala podatke. V Grčiji so prav tako ponarejali podatke. Za Grčijo je trenutek resnice že prišel, za Madžarsko še ne," je sporočil predstavnik novega premierja Madžarske Peter Szijjarto.

Nova vlada že pripravlja ukrepe, a ob tem Szijjarto priznava, da je le malo možnosti, da se izognejo grškemu scenariju. Madžarski trg je že odreagiral, saj so cene delnic naglo padle.

Da je nova vlada nasledila finančno stanje v precej slabšem stanju, kot so pričakovali, je že včeraj opozoril podpredsednik vladajoče stranke Fidesz Lajos Kosa, današnje odkrite besede predstavnika premierja Viktorja Orbana pa so pokazale, da je bila celo ta izjava podcenjena in da so razmere še hujše.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.