Pripravljeni zravnati Pjongjang

Foto: EPA
Foto: EPA
Severna Koreja naj bi se pripravljala na nov jedrski poskus, zaradi česar je južnokorejska vojska v polni bojni pripravljenosti.
Oglej si celoten članek

Severna Koreja je v petek izvedla peti jedrski poskus, ki je bil po dosedanjih podatkih najmočnejši doslej. Uspelo naj bi jim doseči cilj, in sicer namestiti jedrsko konico na raketo. 

Južna Koreja je posledično v polni pripravljenosti. Tiskovna agencija Yonhap je poročala, da so pripravljeni severnokorejsko prestolnico zravnati s tlemi, v primeru znakov, da pripravljajo jedrski napad. "Varnostne službe v Seulu in Washingtonu budno spremljajo dogajanje v Severni Koreji," navajajo neimenovanega vladnega uslužbenca. ZDA bodo v znak podpore v Južno Korejo poslale bombnik. 

Varnostni svet Združenih narodov pripravlja nove sankcije proti Severni Koreji. Zadnje dogajanje na severu korejskega polotoka je namreč zaskrbljujoče. Zelo pomembno bo, kako se bo na tamkajšnje dogajanje odzvala Kitajska. Država je namreč glavna zaveznica in gospodarska partnerica Severne Koreje. V zadnjem času pa tudi njih mineva potrpljenje zaradi potez, ki jih vleče Kim Jong-Un. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.