Prišel naj bi z begunci prek Grčije

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Tretji napadalec pri Stade de France naj bi v Evropo vstopil preko grškega otoka Leros, tako kot moški, ki je pripotoval s ponarejenim potnim listom pod imenom Ahmad al Mohammed. Od devetih policija išče le še Salaha Abdesalama, ki naj bi se še nahajal v Bruslju.
Oglej si celoten članek

Fotografija samomorilskega napadalca, ki ga išče francoska policija v povezavi s terorističnimi napadi v Parizu, ustreza moškemu, ki je pod imenom M al-Mahmod preko Grčije pripotoval v Evropo, so prepričani pri BBC.

Osumljenec, gre za tretjega samomorilskega napadalca pri Stade de France, naj bi preko grškega otoka Leros v Evropo vstopil 3. oktobra. 

Skupaj z Ahmadom al Mohammedom

Potoval naj bi skupaj z Ahmadom al Mohammedom, drugim od treh samomorilskih napadalcev na stadionu Stade de France. 

Policija je po napadih našla potni list, ki je bil last Ahmada, a se je pozneje izkazalo, da je potni list ali ukraden ali ponarejen. Na grškem otoku Leros so 3. oktobra registrirali osebo, ki je imela potni list s tem imenom, v naslednjih dneh pa so begunca registrirali še v Srbiji in na Hrvaškem. Čez Slovenijo Ahmad ni potoval.

PREBERITE: 

Francoska policija je v pozivo objavila fotografijo napadalca, a njegovega imena ni navedla. Novinar britanske medijske hiše Ed Thomas je primerjal fotografije francoske policije s fotografijami prihodov pribežnikov na Lerosu. Kot piše, sta moška kupila karto za trajekt, da bi zapustila Leros in nadaljevala pot v Evropo, skupaj z drugimi sirskimi begunci. 

Francoski mediji so poročal, da je napad izvedlo devet napadalcev, sedem jih je umrlo v petek med napadom. Policija še vedno išče Salaha Abdesalama, ki ima francosko državljanstvo in je rojen v Belgiji. 

Salah "ujet" v Bruslju

Eden od moških, ki je peljal Abdeslama v Belgijo, je povedal, da je bil Salah oblečen v "veliko jakno" in je imel samomorilski pas. Zato obstaja možnost, da bi se napadalec moral razstreliti v Parizu, a si je premislil. 

Prijatelji Abdeslama so za ABC News povedali, da so z njim govorili preko Skypa in je dejal, da se skiva v Bruslju in poskuša pobegniti v Sirijo. 

Dejali so, da je ujet med evropskimi oblastmi, ki ga lovijo, in pripadniki islamske države, ki "ga opazujejo" in so nezadovoljni, ker se v Parizu ni razstrelil in izpolnil načrta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:26 23. November 2015.

    To je samo eden od tisočih!

  • 15:28 23. November 2015.

    Ob tej agresivnosti, nehvaležnosti in energiji, ki jih spremlja, se res vprašaš,koliko je lahko teroristov med njimi ?

  • 10:53 23. November 2015.

    Že ko vidiš to butasto faco ti je vse jasno. Žal je večina takih.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.