Prisluškovali tudi papežu?

Foto: razno 19.03.13. papez, Pope Francis arrives in Saint Peter's Square for his inau
Foto: razno 19.03.13. papez, Pope Francis arrives in Saint Peter's Square for his inau
ZDA naj bi med konklavom marca prisluškovale kardinalom v Vatikanu. Nadzorovali naj bi tudi sedanjega papeža.
Oglej si celoten članek

ZDA naj bi prisluškovale telefonskim pogovorom v in iz Vatikana, vključno z rezidenco Domus Internationalis Paul VI., v kateri je bival sedanji papež Frančišek.

O tem je poročala spletna stran Cryptome, ki navaja, da je ameriška Agencija za nacionalno varnost (NSA) od 10. decembra 2012 do 8. januarja 2013 v Italiji prestregla 46 milijonov klicev.

Vatikan ni zaskrbljen

Med njimi so "očitno tudi klici iz in v Vatikan", navaja Panorama. Vse od leta 2005 pa naj bi bil na seznamu oseb, ki so zanimive za ameriško tajno službo, tudi Jorge Mario Bergoglio, sedanji papež Frančišek.

Tiskovni predstavnik Vatikana Federico Lombardi je sicer dejal, da Vatikan o domnevnem prisluškovanju ni ničesar slišal in tudi ni zaskrbljen. Vatikan je sicer znan po svoji skrivnostnosti, zato bi bilo prisluškovanje zanj precej hud udarec.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.