Pristali na premirje

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Izrael in Hamas pristala na novo tridnevno prekinitev ognja na območju Gaze, ki začne veljati v ponedeljek opolnoči.
Oglej si celoten članek

Izrael in palestinsko gibanje Hamas sta drevi pristala na novo 72-urno prekinitev ognja na območju Gaze, ki bo v veljavo stopila v ponedeljek opolnoči. To sta potrdila tako izraelska vlada kot tudi Hamasova tiskovna agencija Al Aradž.

Zadnja začasna prekinitev ognja se je iztekla v petek ob 7. uri po srednjeevropskem času. Nasilje se je nato nadaljevalo, potem ko je Hamas zavrnil podaljšanje premirja. Od izteka prekinitve ognja je Izrael po navedbah vojske napadel 150 ciljev v Gazi, Palestinci pa so na Izrael izstrelili kakih sto raket.

Izrael je zaradi obnovitve nasilja palestinskih "teroristov" v petek zapustil pogajanja za dosego trajnega premierja v Kairu, a se je po poročanju izraelskega časnika Haaretz nanje pripravljen vrniti, če bo prekinitev ognja obveljala.

Izraelski premier je premier Benjamin Netanjahu je sicer danes zatrdil, da se Izrael za pogajalsko mizo ne bo vrnil, dokler bodo palestinski skrajneži izstreljevali rakete na izraelsko ozemlje. Napovedal je še, da se bo operacija izraelske vojske Zaščitni rob v Gazi, ki se je začela z zračnimi napadi 8. julija, nadaljevala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.