Priznal poboj 166 ljudi

Foto: Žurnal24 Napadi so bili skrbno načrtovani.
Edini preživeli napadalec teroristične akcije v indijskem mestu Mumbaj Mohammad Ajmal Amir Qasab je presenetljivo priznal krivdo za 166 ubitih ljudi.
Oglej si celoten članek

Napadalec Mohammad Ajmal Amir Qasab je še maja trdil, da je nedolžen; zdaj je nenadoma spremenil zagovor. Zakaj, ni jasno nikomur.

"Tega nismo pričakovali. Vsi smo bili šokirani, ko je priznal krivdo," je dejal tožilec Ujjwal Nikam.

Tisti, ki so bili navzoči na sojenju, pravijo, da je obtoženec sredi obravnave vstal in rekel: "Gospod, prevzemam krivdo za napad." Celo njegov zagovornik je presenečen in poudarja, da mu sam ni svetoval, naj prizna krivdo.

Skrbno načrtovan napad
Mohammad Ajmal Amir Qasab je bil eden izmed desetih napadalcev, ki so sodelovali v izjemno dobro načrtovanem terorističnem napadu.

26. novembra so napadalci začeli koordinirano streljati na dva prestižna hotela v Mumbaju in druge turistično oblegane lokacije. Streljanje je trajalo kar tri dni, vsi večji napadi pa so se začeli natanko ob 21. uri in 20 minut po lokalnem času. Umrlo je 166 ljudi, med njimi tudi devet napadalcev, približno 300 ljudi je bilo ranjenih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.