Prodaja jajc z dvema rumenjakoma

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Verjetnost, da se med jajci, ki jih kupimo v trgovini, pojavi takšno z dvema rumenjakoma je ena proti tisoč. Takšno jajce znesejo mlajše kokoši, ki imajo dve ovilaciji v istem času. V Veliki Britaniji od nedavnega prodajajo pakete takšnih jajc; kje jih toliko najdejo in kako vedo, da vsa vsebujejo po dva rumenjaka?
Oglej si celoten članek

V primeru paketov jajc, v katerih imajo vsi po dva rumenjaka, ne gre za gensko poseganje, zagotavljajo prodajalci, jajca prihajajo z organskih  kokošjih farm.  Tam vsako jajce postavijo pod posebne luči, s pomočjo katerih vidijo v njegovo notranjost. Ko odkrijejo takšnega z dvema rumenjakoma, ga izdvojijo. Paket šestih jajc z dvema rumenjakoma stane 3,50 evra.

Verjetnost, da med jajci najdemo takšnega z dvemarumenjakoma je sicer približno ena proti tisoč. Pred petimi leti je Britanka Fiona Exon kupila paket šestih jajc, od katerih so imela vsa po dva rumenjaka. Takrat v redni prodaji še ni bilo možnosti nakupa posebnih paketov takšnih jajc in njeno naključje je bila velika senzacija v tamkajšnjih medijih, piše Daily Mail. Očitno so takrat na kokošjih farmah prišli na idejo, da bi takšna jajca dodali v ponudbo; njihova ideja se je izkazala za donosno. Čeprav so takšna jajca dražja, jih potrošniki razgrabijo. Morda res zaradi praznoverja?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.