Prodaja marihuane cveti

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Američani imajo radi marihuano. V prvem tednu, odkar je dovoljena njena prodaja, so v zvezni državi Kolorado zaslužili več kot pet milijonov dolarjev.
Oglej si celoten članek

V Koloradu marihuano ponujajo v 37 prodajalnah. Zanimanje je bilo v prvem tednu zelo veliko. Po prvih grobih ocenah so je prodali za pet milijonov dolarjev, so za The Huffington Post dejali prodajalci. "Vsak dan od 1. januarja dalje je bil boljši od mojega najboljšega dneva poslovanja do zdaj," je povedal Andy Williams, lastnik trgovine v Denverju.

V eni od trgovin, kjer so imeli pred 1. januarjem v povprečju 25 strank na dan, so 1. januarja postregli 450 strankam in bili zaradi izpraznjenih polic prisiljeni predčasno zapreti.

Če se bo prodaja nadaljevala v takem tempu, bi lahko do konca leta prodali za 260 milijonov dolarjev marihuane; nekateri napovedujejo še boljše rezultate.

Marihuana tudi v New Yorku

Guverner ameriške zvezne države New York Andrew Cuomo je 20 bolnišnicam po državi dovolil razdeljevanje marihuane bolnikom z določenimi hudimi boleznimi, kot je rak. Legalizacija bo sprva pilotni projekt, vsaj dokler ne bo sprejet ustrezen zakon.

Legalizacija je, kot kaže, neizogibna. Okrog 58 odstotkov Američanov podpira legalizacijo marihuane za vse namere, več kot 80 odstotkov prebivalcev zvezne države New York pa zagovarja legalizacijo medicinske marihuane. Dvajset zveznih držav, med njimi New Jersey in Connecticut, ter prestolnica Washington dovoljujejo prodajo in uživanje marihuane v zdravstvene namene

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:31 18. Januar 2014.

    Naša vlada ne jajc in ne pameti, da bi legalizirala marihuano.

  • 10:06 10. Januar 2014.

    tako. V Sloveniji je že prisotno močno gibanje v tej smeri, uporabniki smo pripravljeni na dialog, trendi iz naprednejše tujine …

  • 17:00 9. Januar 2014.

    pri nas pa so na vrsti poslanci, da bodo lahko svetovni mediji enkrat za spremembo lahko porocali POZITIVNE novice o …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.