Proglasili so ga že za mrtvega, potem pa ...

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Pevec v zboru Aleksandrov ruske vojske je med svojci in prijatelji že veljal za mrtvega, nato pa so ga vendarle uspeli priklicati. Bil je na spisku potnikov letala, ki je strmoglavilo v morje, a v zadnjem hipu so mu pot preprečili.
Oglej si celoten članek

"Bil sem že spakiran, na letališču, ko me je dekle, ki tam dela, vprašalo, če se šalim. Povedala mi je, da mi je veljavnost potnega lista potekla že julija," izpoved 29-letnega Romana Valutova povzema Daily Mail. "Bil sem razočaran, jezen sem odšel domov."

V stanovanje je mladi pevec prispel ob 3.30. Njegov telefon je bil nekaj časa nedosegljiv, ko je spet prišel na signal, je videl, da ima številne neodgovorjene klice. "Spraševali so me, če sem res živ. Pogledal sem na splet in prebral svoje ime na spisku umrlih. Jokal sem. Moji prijatelji in svojci so bili v šoku, prepričani so bili, da sem umrl."

Sprva so ruski mediji poročali o 91-tih žrtvah, nato 93-tih, nato se je številka ustavila pri 92 potnikih in članih posadke, ki so umrl v nesreči.

Dan žalovanja in iskanje žrtev

V Črnem morju se nadaljuje iskanje žrtev nedeljske letalske nesreče ruskega vojaškega letala. Kot so danes sporočile ruske oblasti, je verjetnost, da je šlo za teroristični napad, majhna. Preiskovalci morajo vzrok nesreče še potrditi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Možni so različni vzroki - analizirajo jih specialisti, strokovnjaki in preiskovalna komisija," je povedal ruski minister za promet Maksim Sokolov. "Trenutno glavne različice ne vključujejo terorističnega dejanja," je poudaril.

PREBERITE TUDI

Medtem se iskanje trupel žrtev, v kateri sodeluje več kot 3000 ljudi, vključno s potapljači, nadaljuje. Pri iskanju sodeluje 39 ladij, ki preiskujejo območje v velikosti 100 kvadratnih kilometrov, ter tudi letala, helikopterji in droni, poroča STA.

Po besedah tiskovnega predstavnika ruskega obrambnega ministrstva Igorja Konašenkova je iskanje zaradi globine in reliefnih značilnosti tal domnevnega območja nesreče zahtevno. Doslej so našli enajst trupel in 154 delov teles, je povedal. Dodal je, da so danes deset trupel in 84 delov teles prepeljali v Moskvo, kjer bodo izvedli analizo DNK.

Sokolov je ob tem opozoril, da bi lahko nekatera trupla morski tokovi že odnesli do gruzijske separatistične regije Abhazija.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.