Prošnja za vrnitev krvavih diamantov

Foto: Žurnal24 Igralka Mia Farrow in nekdanja agentka Naomi Campbell, Carole White sta pred sod
Komisija za človekove pravice v Sierra Leoneju zahteva, da jim Južna Afrika izroči krvave diamante, ki naj bi jih manekenka Naomi Campbell prejela od diktatorja Taylorja.
Oglej si celoten članek

Potem, ko je manekenka Naomi Campbell pred haaških sodiščem priznala, da je v dar dobila „umazane kamenčke“, za katere trdi, da ne ve, kaj so in od koga so bili, je kamne zasegla južnoafriška policija.

Umazani kamni so v resnici krvavi diamanti, s katerimi naj bi nekdanji liberijski predsednik Charels Taylor financiral krvavo vojno v sosednjem Sierra Leoneju. Ravno Taylor naj bi tudi Campbellovi podaril diamante, kar pa ta zanika.

Komisija za človekove pravice iz Sierra Leoneja, ki pomaga žrtvam 11 letne vojne, zahteva diamante nazaj, poroča BBC. Kot pravijo, je edino pravilno, če diamante, ki so povzročili toliko gorja, uporabijo za pomoč tistim, ki so zaradi njih trpeli. V obubožanem Sierra Leoneju je namreč zelo težko zbirati sredstva za pomoč žrtvam, saj večina ljudi, tudi če želijo pomagati, ne morejo darovati denarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.