Prostitucija med mladoletnicami v Srbiji

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Za štiri evre se mladoletna dekleta v Srbiji prodajajo starejšim moškim. “Vem, da sem poceni, vendar kriza je,” je ena izmed deklet povedala za srbski Blic.
Oglej si celoten članek

Dekleta iz Niša in okolice, stara od 15 do 17 let, zvečine vse iz revnih družin so tarča starejših moških, ki jim za njihove spolne usluge plačujejo 500 dinarjev, kar znese štiri evre. Denar v glavnem porabijo za hrano in mobilni telefon. “To ni nič novega, ne vem, zakaj sploh pišeš o tem,” je novinarju Blica povedal 60-letni srbski poslovnež, ki tudi sam koristi usluge najstniškega dekleta.

Poudaril je, da sam niti ni iskal dekleta, da je 17-letnica sama našla njega in mu ponudila svoje usluge. “Moram ji dati nekaj denarja, da bi ga imela, kot njene prijateljice. Dnevno ji dam 500 dinarjev, ki jih porabi za pijačo, za mobitel, da si kupi, kar potrebuje,” je povedal 60-letnik.

Mesečno za 17-letnico porabi okrog 120 evrov. Moški je povedal, da dekle sicer živi v vasi v okolici Niša in da ji ustreza prihajanje v njegovo stanovanje v centru mesta. Tam se igra na računalniku, posluša glasbo, na kavo povabi svoje prijateljice.

Dekle je svojo zgodbo predstavilo novinarki Blica. “Z njim mi je OK. Pazi name. Da se ukvarjam s prostitucijo, sem se odločila zato, da bi zaslužila. Na to, da sem poceni, ne morem vplivati, kriza je,” je povedalo dekle.

Ne glede na to, da je očitno prostitucija med najstniškimi dekleti kar stalna praksa, so novinarjem na niški policiji zatrdili, da prijav s strani staršev o tem pojavu nimajo. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.