Protesti v Fergusonu se nadaljujejo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Po uboju temnopoltega mladeniča meščani v ameriškem Fergusonu nadaljujejo s protesti, nekateri so se spopadli s policijo.
Oglej si celoten članek

Včeraj so v ameriški Ferguson prispeli vojaki, ki naj bi pomirili razjarjene meščane po uboju 18-letnega Michaela Browna. Ta naj bi pred tem oropal trgovino, vendar se je policiji predal z dvignjenimi rokami. Policist Darren Wilson ga je kljub temu ustrelil in to kar šestkrat.

Meščani so tudi včeraj nadaljevali s protesti, nekateri so želeli sami obračunati s policijo, v katero je uperjena njihova jeza. V policiste so metali steklenice in molotovke, slišali naj bi se tudi posamezni streli. Poškodovan ni nihče. Večje izgrede so preprečili mirnejši protestniki sami, ki vztrajajo, da morajo biti protesti mirni in dostojanstveni.

Policija je postavila barikade ter priprla nekaj najbolj razgretih protestnikov in aktivistov. Med priprtimi je tudi fotograf agencije Getty Images. Zakaj so ga priprli, še ni znano.

Na proteste se je odzval tudi ameriški predsednik Barack Obama, ki je pozval k mirnemu izražanju nezadovoljstva, pri tem pa izpostavil, da ni nobenega opravičila za nasilno policijsko delovanje. Hkrati je pozval k razumni uporabi ameriških vojakov v mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:38 19. Avgust 2014.

    Združene Države se ne uspejo rešiti dediščine divjega zahoda in posledičnega velikanskega ugleda prostovoljnih voljenih šerifov, ki se je kar …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.