Protestniki do smrti pretepli namestnika ministra

Foto: EPA
Foto: EPA
Stavkajoči rudarji v Boliviji, ki zahtevajo večje sindikalne pravice, so včeraj do smrti pretepli namestika notranjega ministra Rodolfa Illanesa, ki so ga sprva zadrževali v ujetništvu.
Oglej si celoten članek

Namestnika bolivijskega notranjega ministra Rodolfa Illanesa so stavkajoči rudarji sprva ugrabili, nato pa ga pretepli do smrti, sporočajo bolivijske oblasti. Sklicujejo se na informacije novinarja radijske postaje, ki je poročal z dogodka in potrdil, da je videl truplo Illanesa.

55-letni Illanes je včeraj dopoldne skušal posredovati pri eni od cestnih blokad stavkajočih rudarjev, ki zahtevajo več koncesij, pravico do dela za zasebna podjetja in večje pravice sindikatov. S stavkajočimi se je želel pogovoriti in jih prepričati za odpravo cestne blokade, a rudarji so ga sprva skupaj z njegovim telesnim stražarjem ugrabili, nato pa pretepli do smrti.

Bolivijski rudarji, ki na svoje pravice opozarjajo že dlej časa, so med protesti ta teden postali nasilni; blokirali so avtocesto in se spopadli s policijo, pri čemer so policisti ustrelili dva rudarja.



Po smti namestnika ministra je policija priprla med sto in 120 protestnikov, v spopadih je umrl še najmanj en rudar.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:28 26. Avgust 2016.

    To se bere kot Sodba v imenu ljudstva ...............seveda v Boliviji ! Zelo spodbudno .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.