Prva izstrelitev rakete podjetja SpaceX po septembrski eksploziji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Raketa brez posadke Falcon 9 podjetja SpaceX je danes z izstrelišča v Kaliforniji v orbito ponesla deset satelitov. To je bila prva izstrelitev Falcona 9 po septembrski eksploziji te rakete.
Oglej si celoten članek

Raketa je v vesolje ponesla prvih paket od 70 satelitov, ki jih bo zasebno vesoljsko podjetje v orbito poslalo za telekomunikacijsko družbo Iridium, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

To je bila prva izstrelitev za SpaceX po septembrski eksploziji na Floridi, kjer je razneslo raketo Falcon 9 in njen tovor.

Tokratna izstrelitev je bila predvidena že za minuli teden, vendar so jo zaradi slabega vremena v zračni bazi Vandenberg v Kaliforniji preložili.

Podjetje SpaceX je leta 2002 ustanovil prvi mož družbe Tesla Motors Elon Musk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.