Prvi avtomat z marihuano

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V Koloradu so postavili prvi samopostrežni avtomat, ki uporabniku postreže z marihuano.
Oglej si celoten članek

Ameriška zvezna država Kolorado je na začetku leta legalizirala marihuano tudi za priložnostne kadilce. V medicinske namene so mehko drogo v tej državi lahko predpisovali že tri leta pred tem. Danes so predstavili še avtomat z marihuano; ta najprej preveri identiteto kupca ter nadzira in upravlja temperaturo in vlago znotraj avtomata. Trenutno je marihuana iz tega avtomata namenjena le uporabnikom v medicinske namene.

Uporabnik mora najprej poskenirati svoj dokument, ki ga računalnik preveri, nato pa kupcu ponudi drogo. Lastnik avtomata Stephan Shearing naj bi v avtomatu v prihodnje ponujal še piškotke in druge kolače s "posebno začimbo", torej marihuano.

Za dovoljeno uporabo marihuane priložnostnim kadilcem so se volilci Kolorada izrekli na referendumu, ki je potekal hkrati s predsedniškimi volitvami. Za uporabo so glasovali tudi volilci Washingtona, kjer bodo marihuano lahko začeli zakonito uporabljati junija.

Od začetka leta, ko so v Koloradu uzakonili tudi uporabo marihuane za priložnostne kadilce, so v tej zvezni državi v le dveh mesecih pobrali dva milijona dolarjev davkov od prodaje marihuane. Prvih 40 miljionov davkov, zbranih iz tega naslova, bodo porabili za gradnjo in posodobitev šol. Tako so se odločili volilci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.