Prvi posnetki strmoglavljenega letala s 65 potniki in šestimi člani posadke

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Potniško letalo je z radarjev izginilo le dve minuti od vzleta.
Oglej si celoten članek

Rusko potniško letalo s 65 potniki in šestimi člani posadke je strmoglavilo blizu vasi Argunovo, 80 kilometrov jugovzhodno od Moskve. Ruske oblasti so že potrdile, da nesreče ni preživel nihče.

Svet Strmoglavilo rusko potniško letalo

Ostanke letala so že našli, na spletu so zaokrožili prvi posnetki prizorišča nesreče.

Vzrok strmoglavljenja letala še ni znan, preiskava je že v teku. Pristojni na ruskem prometnem ministrstvu preiskujejo možne vzroke v slabih vremenskih razmerah ali napaki pilota, navaja agencija Interfax.

"Potniki in člani posadke niso imeli nikakršne možnosti preživetja," je za omenjeno agencijo povedal neimenovani vir. Ista agencija navaja izjave očividcev, ki so nedaleč stran od Moskve videli goreče letalo.

Antonov An-148 je iz Moskve letel proti Orsku, mestu na meji med Rusijo in Kazahstanom.

Saratov Airlines

Gre za letalsko družbo, katere sedež je v Saratovu, 840 kilometrov vzhodno od Moskve. Kot poroča BBC je leta 2015 družba dobila prepoved prevoza potnikov na mednarodnih letih, potem ko so v okviru nenapovedanega inšpekcijskega pregleda v kokpitu enega izmed letal našli osebe, ki jim tam ni bilo mesta.

Družba se je na odločitev pritožila in se obvezala k spremembi notranjih pravil, nakar je leta 2016 obnovila dovoljenje za mednarodne lete. Saratov Airlines v glavnem prevaža potnike znotraj Rusije, leti pa tudi v Armenijo in Gruzijo.

Več sledi ...

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.