Prvi tablični pri nas

Foto: Anže Petkovšek Testirani galaxy tab ima 16 gigabajtov notranjega pomnilnika, deluje hitro in za
Galaxy tab. V roke smo dobili Samsungov tablični računalnik. Kmalu bo na voljo tudi v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Računalnik. Medtem ko Applov ipad deluje kot križanec med telefonom in prenosnikom, Samsungova naprava deluje preprosto kot povečan telefon. Zaslon je za okoli tretjino manjši od ipadovega, še vedno pa je nekajkrat večji kot pri običajnem telefonu.

Klici in videoklici
Tistim, ki jim je bolj domača Googlova platforma android, bo galaxy tab deloval zelo domače. Podpira namreč običajno SIM-kartico in omogoča vse lastnosti telefona.

Foto: Žurnal24

In kako se naprava primerja z ipadom? Poleg manjših dimenzij v oči pade kamera na sprednji in zadnji strani naprave. Tako lahko z galaxy tabom snemamo in opravljamo videopogovore. Tipkanje po tipkovnici na zaslonu je zaradi velikosti precej preprostejše kot na telefonu, vsekakor pa naprava ni prilagojena pisanju daljših besedil.

Na straneh tudi animacije
Pri brskanju po spletu naprava podpira flash, tako da bodo strani videti enako kot na domačem računalniku. Ipad flasha ne podpira. Prednost platforme android je tudi android market – na njem boste brezplačno našli množico uporabnih programov. Na napravi je poleg brskanja uživaško branje knjig, navdušila pa bo tudi tiste, ki so željni iger in zabave.

Naprodaj z naročnino

Največja ponudnika mobilne telefonije sta nam zagotovila, da bosta samsung galaxy tab še letos uvrstila v ponudbo. Kakšna bo cena ob sklenitvi naročniškega razmerja, nam nista povedala, naprava pa bo v prosti prodaji na voljo za – nič kaj nizkih – 775 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.