Prvič po terorističnih napadih iz letališča poletela letala

Foto: EPA
Foto: EPA
Slaba dva tedna po krvavih terorističnih napadih v Bruslju je mednarodno letališče Zaventem deloma odprto za potniški promet. Tri letala belgijske družbe Brussels Airlines bodo simbolično poletela v Grčijo, Italijo in Portugalsko.
Oglej si celoten članek

Začasna infrastruktura, ki letališču dopušča sprejem 800 potnikov na uro, bo popolnoma operativna v nekaj dneh, je dejal direktor letališča Arnaud Feist. Tako bodo izkoristili zgolj 20 odstotkov vseh zmogljivosti letališča.

Dodatni varnostni ukrepi

Na zahtevo policijskega sindikata so uvedli tudi dodatne varnostne ukrepe. V halo za prijavo na lete bodo tako lahko vstopile zgolj osebe z letalskimi vozovnicami in osebnimi dokumenti, njihovo prtljago pa bodo pregledali že pred vstopom na letališče. Dostop do letališča bo mogoč zgolj z avtomobilom ali taksijem, saj bodo povezave s sredstvi javnega prevoza ukinjene.

Ubitih 32 ljudi

Terminal za vzlete sta 22. marca uničili eksploziji dveh bomb, eno uro kasneje pa so teroristi napadli še postajo podzemne železnice Maelbeek. V napadih, ki so jih izvedli pripadniki skrajne skupine Islamska država, je umrlo 32 ljudi.

Adria še vedno do Amsterdama

Letalski prevoznik Adria Airways še nekaj časa ne bo letel na bruseljsko letališče. Odpovedali so lete, ki so na voznem redu do vključno 13. aprila, in sicer na linijah Ljubljana-Bruselj in Tirana-Bruselj. Namesto tega bodo leteli v Amsterdam, je v četrtek objavila družba.

Adria Airways bo potnikom omogočila potovanje do oz. iz Bruslja prek Amsterdama z direktnimi leti iz oz. v Ljubljano, iz Bruslja do Amsterdama pa bodo organizirali tudi prevoz.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • h3o
    13:37 3. April 2016.

    kaj je multikulti? islam v evropi!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.