Psihiatrinja opozorila na morilčevo vedenje

Psihiatrinja množičnega morilca Jamesa Holmesa, ki je 20. julija v Aurori blizu Denverja v ZDA na premieri zadnjega Batmana pobil 12 ljudi, je osebje na univerzi na njegovo vedenje opozorila šest tednov pred pokolom.
Oglej si celoten članek

Po navedbah televizije KMGH-TV iz Denverja, ki se sklicuje na neimenovane vire, je psihiatrinja na univerzi Kolorado Lynne Fenton več članov univerzitetne skupine za "ocenjevanje vedenja in groženj" v prvih desetih dneh junija v ločenih pogovorih opozorila na Holmesovo nenavadno obnašanje.

Ker pa se je Holmes, ki je na univerzi delal doktorat iz nevrologije, vse manj pojavljal na univerzi, omenjena skupina tega vprašanja nato ni obravnavala.

Viri sicer niso pojasnili, kaj je sprožilo zaskrbljenost psihiatrinje, dodali pa so, da univerza s tem ni seznanila policije.

Na spletni strani univerze Kolorado sicer piše, da je skupina namenjena pomoči osebju ali študentom univerze, ki se soočajo s težavnimi posamezniki.

Tožilstvo v ameriški zvezni državi Kolorado je Holmesa v ponedeljek obtožilo 24 umorov in 116 poskusov umora zaradi pokola na premieri filma o Batmanu.

Štiriindvajsetletni Holmes, ki je sicer ubil 12 ljudi, ranil pa jih je 58, še vedno ne sodeluje s preiskovalci in se o krivdi še ni izrekal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.