Ptič prizemljil Qantas

Foto: Žurnal24 Qantas ima novembra veliko težav s svojo floto. (Foto: Reuters)
Qantasovo letalo se je bilo prisiljeno vrniti na letališče v Johannesburgu, potem ko jim je ptič poškodoval enega od motorjev.
Oglej si celoten članek

Boeing 747 s 171 potniki bo proti Sydneyju poletel z več kot enodnevno zamudo. "Pilot je sledil standarni proceduri in ugasnil motor številka dve. Nevarnosti ni bilo," je dejal predstavnik družbe.

Družba Qantas se s težavami sooča že vse od 4. novembra, ko je moral airbus A380 zasilno pristati na letališču v Singapurju. Zaradi težav z motorjem, ki jih odpravlja podjetje Rolls Royce, so airbusi zadnjih 14 dni na tleh.

V Singapurju je le dva dni po težavah airbusa zasilno pristal boeing 747, isti tip letala je na začetku tedna zasilno pristal tudi v Sydneyju. Zaradi udara strele je imel težave tudi Qantasov boeing 717, a je letalo kljub "kozmetičnim poškodbam" priletelo na svoj cilj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.