Avstrija: Pustili so jih, da se zadušijo, umrlo 71 ljudi

Foto: Profimedia
Kazni za tihotapce ljudi.
Oglej si celoten članek

Madžarsko sodišče je obsodilo štiri člane skupine tihotapcev ljudi na 25 let zapora. Gre za tri Bolgare in enega Afganistanca. Leta 2015 so pustili, da se je 71 ljudi, moških, žensk in otrok, zadušilo v tovornjaku, ki so ga pustili ob avstrijski avtocesti.

Že razpadajoča trupla 59 moških, osmih žensk in štirih otrok iz Sirije, Iraka in Afganistana so avstrijske oblasti našle 26. avgusta leta 2015. Po ugotovitvah obdukcije so se v tovornjaku zadušili.

Foto: EPA Tovornjak z mrtvimi begunci

71 mrtvih V zapuščenem tovornjaku v Avstriji našli 71 mrtvih beguncev

Četverica moških je bila obsojena za uboje v tragičnih okoliščinah, do katerih je prišlo na vrhuncu evropske migrantske krize.

Gre za odločitev prvostopenjskega organa, na katero se lahko obsojeni še pritožijo.

Hrvaška Tihotapec s prebežniki zapeljal v policiste, ti so odgovorili s streli

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:03 15. Junij 2018.

    Kakšna sodba, zapret v ta tovornjak pa pustit notri.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.