"Pustite mi, da umrem doma"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
O. J. Simpson je v pismu ameriškega predsednika prosil za pomilostitev. Rad bi umrl doma.
Oglej si celoten članek

Šestinšestdesetletni O. J. Simpson je bil leta 2008 obsojen na 33 let zapora zaradi oboroženega ropa. Na ameriškega predsednika Baracka Obamo naj bi se sedaj obrnil s prošnjo, da ga pomilosti. Kot razlog naj bi navedel zdravstvene težave. "Rad bi umrl doma," naj bi zapisal.

Zdravniki sumijo, da ima Simpson tumor na možganih. Kot poročajo, naj bi izgubljal spomin, imel hude glavobole, občasno imel zamegljen vid in težave s sluhom. Poleg tega ima občasne napade besa, ki jim sledijo obdobja depresije. Težave ima tudi z visokim pritiskom in sladkorno boleznijo.

Zdravniki naj bi opravljali preiskave, s katerimi bi potrdili ali ovrgli sume. Sprva je sicer Simpson preglede zavračal, ker se je bal diagnoze. Ko so mu rekli, da je možen vzrok za njegovo stanje tumor, je menda le privolil, da ga temeljito pregledajo.

Odbor za pogojne izpuste je sicer avgusta lani Simpsonu odobril možnost predčasnega izpusta iz zapora, a šele čez štiri leta. Kazen prestaja v ameriški zvezni državi Nevada in naj bi veljal za vzornega zapornika.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:44 4. Januar 2014.

    Žena + njen ljubimec NISTA umrla doma..!! umrla sta tam, kjer jima je on odredil mesto..!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.