Putin brani posle s Sirijo

Foto: razno 07.05.13. tv spored, putin
Foto: razno 07.05.13. tv spored, putin
Dobava ruskega orožja Siriji ne posega v mednarodno pravo, je danes v Londonu dejal ruski predsednik Vladimir Putin po pogovoru z britanskim premierjem Davidom Cameronom.
Oglej si celoten članek

Poudaril je, da sta za prelivanje krvi v Siriji krivi tako sirska opozicija kot tudi sirska vlada, je poročala ruska tiskovna agencija Itar-Tass.

Putin je na novinarsko vprašanje, ali je etično, da z orožjem oskrbujejo režim, ki je obarvan z krvjo nedolžnih civilistov, odgovoril, da je tu odgovornost na obeh straneh, je še poročal Itar-Tass.

V okviru vrha G8 na Severnem Irskem se bo Putin sicer v ponedeljek na temo Sirije ločeno pogovarjal tudi z ameriškim predsednikom Barackom Obamo in francoskim predsednikom Francoisom Hollandom.

ZDA so se namreč v četrtek odločile za oborožitev upornikov proti režimu predsednika Bašarja al Asada, ki naj bi v zadnjem letu večkrat v omejenem obsegu uporabil kemično orožje. Z Američani se strinjajo tudi Britanci in Francozi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.