Putin je pripravljen postati premier

Foto: Žurnal24 Ruski premieri po navadi igrajo drugo violino predsedniku države.
Ruski predsednik Putin je končal ugibanja o tem ali želi ohraniti vpliv v vrhu ruske politike in je pripravljen postati premier ruske vlade.
Oglej si celoten članek

˝ Pripravljen sem nadaljevati svoje delo kot predsednik vlade, če bodo ljudje izrazili zaupanje Dmitriju Anatoljeviču Medvedevu in bo izvoljen za predsednika˝, je na kongresu vladajoče stranke Enotna Rusija v Moskvi izjavil ruski predsednik Vladimir Putin in tako končal ugibanja o tem ali si želi ostati v vrhu ruske politike.

Poudaril je tudi, da si ne bo prizadeval spremeniti razmerje moči med predsednikom in premierom v primeru, da bi postal predsednik vlade.

Medvedevu napovedujejo velike možnosti za zmago, večinoma po zaslugi Putinove popularnosti, ki mu je 10. decembra izrazil podporo na predsedniških volitvah. Te se napovedane v Rusiji 2. marca prihodnje leto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.