Putin jokal kot dež

Foto: Reuters Putin ob zmagi na volitvah Foto: Reuters Putin ob zmagi na volitvah Foto: Reuters Putin ob zmagi na volitvah Foto: Reuters Putin ob zmagi na volitvah Foto: Reuters Putin ob zmagi na volitvah Foto: Reuters Putin ob zmagi na volitvah Foto: Reuters Putin ob zmagi na volitvah Foto: Reuters Putin ob zmagi na volitvah Foto: Reuters Putin ob zmagi na volitvah Foto: Reuters Shod ob zmagi Putina Foto: Reuters Shod ob zmagi Putina Foto: Reuters Shod ob zmagi Putina Foto: Reuters Shod ob zmagi Putina Foto: Reuters Ukrajinske aktivistke Femen na ruskem, volišču. Foto: Reuters Ukrajinske aktivistke Femen na ruskem, volišču. Foto: Reuters Ukrajinske aktivistke Femen na ruskem, volišču. Foto: Reuters Ukrajinske aktivistke Femen na ruskem, volišču. Foto: Reuters Ukrajinske aktivistke Femen na ruskem, volišču. Foto: Reuters Ukrajinske aktivistke Femen na ruskem, volišču. Foto: Reuters Ukrajinske aktivistke Femen na ruskem, volišču. Foto: Reuters Ukrajinske aktivistke Femen na ruskem, volišču.
Putin je osvojil še tretji predsedniški mandat. Števila poročila o nepravilnosti, kar so ruske oblasti že zanikale.
Oglej si celoten članek

Rezultati kažejo, da je Vladimir Putin osvojil še tretji predsedniški mandat. Osvojil je okoli 58,3 odstotka glasov, kar pomeni, da drugi krog ne bo potreben, kažejo rezultati državnega anketnega centra. Druga agencija trdi, da je osvojil celo 59,3 odstotka glasov. Uradni rezultati večine volišč bodo objavljeni jutri.

Kot kažejo rezultati, ki jih je po preštetju glasovnic z 14,5 odstotka volišč objavila osrednja volilna komisija, je Putina podprlo 61,8 odstotka volivcev. Na drugem mestu je komunist Genadij Zjuganov s 17,8 odstotka glasov.

Putin se tako po štirih letih na položaju premiera znova vrača v Kremelj, tokrat za šest let, saj so Rusi pred kratkim s spremembo ustave predsedniški mandat podaljšali s štiri na šest let.

Večkratno glasovanje in številne druge nepravilnosti

Osrednja volilna komisija pa je sporočila, da je bila danes do 15. ure po moskovskem času volilna udeležba 50-odstotna, kar je pet odstotkov več kot na predsedniških volitvah leta 2008.

Po navedbah skupne spletne strani prostovoljnih opazovalcev volitev control2012.ru so v Moskvi zabeležili okoli 2700 nepravilnosti, dokazi o številnih nepravilnostih in organiziranem večkratnem glasovanju pa so preplavili tudi Twitter.

Pritožbe se nanašajo na vprašljive volilne sezname, nedelujoče spletne kamere in celo avtobuse, s katerimi naj bi na volišča organizirano peljali Putinove volivce. Opazovalci opozicijskih strank poročajo tudi o večkratnem glasovanju na več voliščih.

Demonstracije tudi danes in jutri

Na predsedniški stolček se Putin vrača ob množičnih demonstracijah opozicije, ki potekajo že od decembra lani in se bodo po napovedih nadaljevale že takoj po koncu volitev danes in jutri. Poznavalci opozarjajo, da so tokratni protesti v Rusiji najbolj množični po letu 1991 in menijo, da se Putinu v Kremlju obeta zahteven mandat, med katerim bo najverjetneje moral nekoliko popustiti opoziciji in se približati volivcem.

Kamere zabeležile tudi zaljubljenca

Da bi odvrnil obtožbe o volilnih prevarah, je Putin ukazal, da na vseh voliščih, teh je več kot 90.000, postavijo spletne kamere. Te so pokazale marsikaj, kar bi lahko ostalo skrito. Na enem od posnetkov se, sicer oblečen, zaljubljeni par objema na mizi, na drugem poteka plesna zabava, na tretjem pa praznovanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:14 5. Marec 2012.

    krokodilove solze....en velik tiran ,ki zna tudi jokati?? Vseeno je le tiran!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.