Putin lahko Pussy Riot vzame otroke

Foto: EPA
Foto: EPA
Pussy Riot lahko zdaj, ko je zaporna kazen že znana, ostanejo brez otrok.
Oglej si celoten članek

Članicam Pussy Riot grozi, da jim bodo ruske oblasti vzele otroke. 22-letna Nadezhda Tolokonnikova in 24-letna Maria Alyokhina se namreč na vso moč trudita, da jima socialni delavci ne bi vzeli otrok. Kot je dejal njihov odvetnik Mark Feigin so iz previdnosti pripravili potrebno dokumentacijo, kdo bi v primeru njihove obsodbe prevzel skrbništvo nad njihovimi otrok, piše New York post.

Pevki svojih otrok nista videli že od začetka pripora, torej pet mesecev.

Dvoletna zaporna kazen

Pussy Riot so bile na dvoletno zaporno kazen obsojene zaradi huliganstva, ki ga je vodilo versko sovraštvo in razžalitev vernikov.

Dekletom je sprva grozilo do sedem let zapora, a je tožilstvo zahtevalo tri leta. Dve od obtoženk imata namreč majhne otroke, nobena pa še ni bila obsojena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:14 19. Avgust 2012.

    Kar se demokracije tiče, se pa Rusija kar hitro približuje Slova . . . pardon, Sloveniji!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.