Putin nagnal scientologe

Foto: EPA
Foto: EPA
Rusko sodišče je odredilo zaprtje scientološke cerkve v Moskvi.
Oglej si celoten članek

Moskovsko sodišče je sprejelo argumente, da je scientologija kvarna, tuja in da se ne more smatrati kot verska organizacija, ki bi jo sicer zaščitila ustavna odredba o svobodi veroizpovedi.

Tožilci so na sodišču, kjer je potekal process, povedali, da scientološka cerkev v Rusiji svoje aktivnosti širi tudi na Sankt Petersburg, čeprav je imela doslej dovoljenje za svoje delo le v Moskvi, poroča agencija Tass.

Nekaj knjig ustanovitelja scientološke cerkve L. Rona Habarda so v Rusiji že pred tem prepovedali zaradi “ekstremistične vsebine”.

Predstavniki scientološke cerkve v Moskvi so že napovedali pritožbo na odločitev. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.