Putin podrobnosti skriva

Foto: Epa
Foto: Epa
So mornarji umrli na jedrski podmornici?
Oglej si celoten članek

Na eni izmed ruskih vojnih podmornic je prišlo do nesreče, v kateri je življenje izgubilo 14 mornarjev. Podrobnosti nesreče uradni Kremelj skriva in poudarja, da gre za državno skrivnost.

"Informacija o nesreči ne more biti v celoti objavljena. Sodi v kategorijo državnih skrivnosti," je danes novinarjem povedal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov, ki je pristavil, da gre za povsem "normalno" odločitev.

V požaru na vojaški podmornici, ki se je po uradnih podatkih ukvarjala z znastvenim raziskovanjem oceanskega dna in morskih ekosistemov, je umrlo 14 mornarjev. Do požarar je prišlo v ponedeljek zvečer.

Glede na poročanje nekaterih ruskih medijev naj bi se nesreča zgodila na jedrski podrmovici AS-12 "Lošarik", ki ni oborožena, služi pa za raziskovanje in posebne operacije v globinah.

Nesreča, še poročajo nekateri ruski mediji, spominja na tragedijo jedrske podmorice Kursk, ki je leta 2000, na začetku Putinovega mandata, potonila skupaj s 118 člani posadke.

Foto: Reuters podmornica, kursk po dvigu z dna morja

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:34 3. Julij 2019.

    Seveda Putin skriva podrobnosti, kajti za smrt mornarjev je kriva Rusija. To je pa huda tajnost.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.