Putin še čaka

Foto: EPA
Foto: EPA
Uradni Kremelj je danes sporočil, da Rusija še vedno čaka na razumno pojasnilo Ankare, zakaj je Turčija v torek strmoglavila rusko letalo.
Oglej si celoten članek

"Še vedno čakamo na pojasnilo, na razumno pojasnilo turške strani," je danes povedal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov in dodal, da ne izključujejo dodatnih sankcij proti Turčiji.

Ruski kmetijski minister Aleksandar Tkačev je danes potrdil, da Rusija krepi kontrole hrane iz Turčije. "Ne uvajamo embarga," je pri tem poudaril Peskov in dodal, da so ukrepi sprejeti zaradi povečanih nevarnosti glede različnih oblik ekstremizma. "Zato tudi krepimo kontrolo, to je normalno, sploh zradi nepredvidljive in nepričakovane torkove akcije Turčije," je dodal Peskov.

Rusija se je odločila okrepiti nadzor nad prehranskimi izdelki iz Turčije, pri čemer je navedla morebitno kršenje sanitarnih pravil, je pred tem objavilo rusko kmetijsko ministrstvo. Omenjajo prisotnost prepovedanih in škodljivih substanc kot tudi prevelike vsebnosti pesticidov in nitratov.

Turčija je sicer ena izmed pomembnejših uvoznikov hrane v Rusiji.

V napade zoper IS še Velika Britanija

Rusaija medtem nadaljuje napade na oporišča Islamske države v Siriji in Iraku, po terorističnih napadih v Parizu pa je danes v britanskem parlamentu sodelovanje v napadih na IS terjal tudi tamkajšnji premier David Cameron. 

Velika Britanija v napadih mednarodne koalicije na cilje IS v Iraku že sodeluje, sedaj pa naj bi, tako vsaj želi vlada, te napade razširila še na Sirijo. Parlament naj bi o tem odločal v prihodnjih tednih, verjetno še pred 17. decembrom, ko se za poslance začenjajo božično-novoletne počitnice.

Med razlogi za razširitev napadov je Cameron izpostavil, da predstavlja IS "zelo neposredno grožnjo" Veliki Britaniji, in spomnil na serijo terorističnih napadov v Evropi in drugje. Poslancem je razkril, da so na britanskih tleh letos preprečili sedem napadov, ki so bili ali direktno povezani z IS ali pa navdihnjeni z njeno propagando.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 12:40 27. November 2015.

    Tole ni napad na tovornjake , ampak RUSKI BOMBNI tepih na mestu pada sestreljenega SU 24 . Zgleda , da …

  • 20:39 26. November 2015.

    putin udari cas je prisel

  • 14:46 26. November 2015.

    Rusija napada Turške tovornjake v Siriji<br /><br />http://www.liveleak.com/view?i=a1f_1448544811

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.