Putin takoj krenil na maščevalni pohod

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Ruski predsednik Vladimir Putin ni čakal niti trenutek za maščevanje za današnji teroristični napad v Sankt Peterburgu.
Oglej si celoten članek

Le nekaj ur po napadu na podzemno železnico v Sankt Peterburgu, v katerem je po zadnjih podatkih umrlo 11 ljudi, je ruski predsednik Vladimir Putin krenil na maščevalni pohod. Ruski bombniki so po njegovem ukazu krenili v napad na položaje tako imenovane Islamske države okrog Damaska.

Kot je znano, so ruske oblasti le kaki dve uri po napadu potrdile, da gre za teroristično dejanje. Putin je pred tem govoril s predstavniki varnostnih služb in v izavi za javnost poudaril, da preiskujejo vse možnosti o vzroku eksplozije. Kot smo že poročali, Putin se danes nahaja v Sankt Peterburgu, kjer naj bi se sestal z beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom.

Ruski mediji so medtem objavili fotografijo moškega, za katerega trdijo, da je osumljen za današnji napad. Za zdaj še ni uradno potrjeno, ali je moški s fotografije, ki se širi tudi po ruskih družbenih omrežjih, zares zakrivil napad. "Imel je umazane čevlje, nosi je torbe, iz katerih se je širil nenavaden vonj," je za ruske medije povedal eden izmed očividcev napada, ki je moškega srečal na tekočih stopnicah.


Po zadnjih podatkih je poleg 11-tih žrtev napada še 39 ljudi poškodovanih. Med žrtvami ni Slovencev.

Kot poročajo ruski mediji je eksplozivno napravo razneslo na vlaku na postaji Tehnologičeski institut. Po poročanju ruske tiskovne agencije Ria je šlo za doma narejeno eksplozivno napravo, napolnjeno s šrapneli.

Ruske televizije so objavile posnetke, na katerih je videti poškodovan vagon podzemne železnice in več trupel, ki so ležala okoli. Postaja je bila polna dima in slišati je bilo krike. Potnike so z dveh postaj podzemne železnice, Tehnologičeski institut in Senaja ploščad, evakuirali tudi s pomočjo helikopterjev.

Po poročanju ruske tiskovne agencije Tass so zaprli vse postaje podzemne železnice v mestu in okrepili varnost na letališču Pulkovo. Okrepili so tudi varnost na podzemni železnici v Moskvi.

Sanktpeterburška podzemna železnica je po podatkih BBC 19. najprometnejša na svetu z dvema milijonoma potnikov na dan. Doslej še ni bila tarča napada.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 17:35 4. April 2017.

    treba jih na silo pokristjanit kraševec ima cajt recimo

  • ode
    10:02 4. April 2017.

    Štos je v tem, da imajo in bodo imeli riti na varnem vsi tisti, ki so golazen privlekli v Evropo.

  • fux
    08:07 4. April 2017.

    Točno tako, dajmo Vladek, zrihtaj že enkrat ta smrad, da bo mir.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.