Putin tujim gejem ne dovoli posvojitve sirot

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ruski predsednik Vladimir Putin je odločno proti, da tuji istospolni pari posvojijo ruske sirote.
Oglej si celoten članek

Vladi in vrhovnemu sodišču je predsednik Vladimir Putin že podal navodila, naj pripravijo spremembe zakona pred 1. julijem. Ministrstvo za šolstvo in znanost, ki se trenutno ubada s težavami glede sirot in posvojitev, pa bo predsednikovemu ukazu po vsej verjetnosti ugodilo. Z ministrstva se še niso odzvali, saj po njihovih besedah Putinovih navodil še niso prejeli.

Napetost glede posvojitev se je povečala sredi februarja, potem ko je francoski parlament izglasoval legalnost posvojitev istospolnih parov. V istem času je ruski pooblaščenec za otrokove pravice Pavel Astakhov sporočil, da bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da bodo ruske sirote dom našle pri heteroseksualnih parih.

Zunanje ministrstvo je sporočilo, da preverja stanje sirote Yegorja Shabatalova, ki ga je posvojila Američanka, ki je živela z žensko, a svoje istospolno razmerje pri prošnji za posvojitev prikrila ruskim oblastem. Dve leti po posvojitvi sta se ženski razšli in začeli biti bitko nad skrbništvom nad dečkom.

V Rusiji so mnenja, da bi bila popolna prepoved posvojitve istospolnih parov smotrna, a se zavedajo, da bo težko preveriti spolno usmerjenost bodočih staršev, tudi če sta poročena.

Rusi ne priznavajo istospolnih zakonov, tako da posvojitve istospolnih partnerjev niso možne. Posvojijo pa lahko pari, ki niso poročeni, oblasti pa od bodočih staršev ne zahtevajo dokazov o spolni usmerjenosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.