Putin začel "čistko med svojimi"

Foto: Epa
Foto: Epa
Ruski predsednik naj bi že začel kazati svoje nezadovoljstvo s potekom ofenzive v Ukrajini.
Oglej si celoten članek

Ruski predsednik Vladimir Putin naj bi varnostni službi FSB ukazal prijetje generala Romana Gavrilova. Razlog za to naj bi bilo "odtekanje informacij" in "pretirana poraba goriva". Novico je več virov potrdilo preiskovalnim novinarjem pri Bellingcat, piše med drugim britanski The Independent. 

Ruska ofenziva na Ukrajino naj ne bi potekala skladno s pričakovanji, ki jih imajo v Moskvi. Odpor, na katerega so naleteli po vdoru 24. februarja, je večji od pričakovanega. Izgube in počasno napredovanje naj bi razjezili Putina, ki je v enem od nagovoru obračunal z "izdajalci". V sredo je namreč dejal, da bo treba Rusijo "očistiti nesnage in izdajalcev". Putin je nakazal, da se tisti, ki ne bodo z njim, ne obeta nič dobrega. "Prepričan sem, da bo naravno in potrebno samo očiščenje družbe okrepilo našo državo," je dejal.

Umik Gavrilova z mesta namestnika vodje nacionalne garde bi si lahko razlagali kot korak v tej smeri. Uradni Kremelj pričakovano njegov umik zanika. 

Prejšnji teden je vodja ukrajinskega varnostnega sveta Oleksij Danilov dejal, da naj bi od začetka vojne v Ukrajini osem ruskih poveljnikov izgubilo svoj položaj. Putin naj bi bil nezadovoljen s podatki, ki mu jih je priskrbela FSB, ki so nakazovali, da bo ruska vojska zlahka zavojevala Ukrajino. 

Kakšno izgubo je utrpela ruska vojska v Ukrajini, ni povsem jasno. Podatki o žrtvah, ki jih sporočata ena in druga stran, se močno razlikujejo. Pentagon ocenjuje, da je v Ukrajini umrlo najmanj sedem tisoč ruskih vojakov, medtem ko naj bi bilo ranjenih med 14 in 21 tisoč vojakov. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 28

  • 13:07 20. Marec 2022.

    Bi bil že čas, da vojaški vrh odstrani tega psihopata in morilca Putina! Sicer jih bo on pobil.

  • 20:33 19. Marec 2022.

    Ajej, njegov učitelj Adolf je vseeno zdržal vsaj 4 leta, predno je šel v takšne prijeme, Vladolf pa že po …

  • 20:03 19. Marec 2022.

    Vidim da so naši vrli Rusoljubčki utihnili odkar smo razčistili, da je prvi ruski general že likvidiran. Drugi pridejo na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.