Putinova kandidatura zakonita

Foto: Žurnal24 Putin je napovedal, da bo Rusija za razvoj nahajališč plina porabila na desetine
Sodelovanje ruskega predsednika Putina na parlamentarnih volitvah je zakonito, je odločilo vrhovno sodišče.
Oglej si celoten članek

Rusko vrhovno sodišče je danes odločilo, da je sodelovanje ruskega predsednika Vladimirja Putina na parlamentarnih volitvah 2. decembra zakonito, in tako zavrnilo pritožbo, ki jo je vložila desnosredinska liberalna stranka Zveza desnih sil (SPS).

SPS je zahteval, naj se Putinovo ime umakne z liste stranke Enotna Rusija, na kateri je glavni kandidat. Kot je trdil, naj bi namreč Putin, ko je v svojem rednem letnem odgovarjanju na vprašanja državljanov, ki ga je v živo prenašala ruska državna televizija, oktobra letos govoril tudi o politični prihodnosti Rusije, kršil volilno zakonodajo.

Vrhovno sodišče v dejanjih predsednika nasprotno ne vidi kršitve ustave ali volilnih zakonov. S tem se strinja tudi ruska osrednja volilna komisija, po ocenah katere ruska zakonodaja kandidatom ne prepoveduje izražanja njihovih mnenj ali stališč, zato naj bi bile zahteve tožnika nezakonite, neutemeljene in brez kakršnihkoli dokazov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.