Računalniki se selijo v ure

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji direktor modne hiše YSL naj bi Applu pomagal pri razvoju pametne ure.
Oglej si celoten članek

Nekdanji izvršni direktor modne hiše Yves Saint Laurent Paul Deneve se je pred kratkim pridružil ameriškemu tehnološkemu velikanu Applu, kjer bo zadolžen za "posebne projekte". Deneve naj bi Applu pomagal pri izdelavi pametne ure Iwatch, za katero so pri Applu v več državah že zaprosili za zaščito blagovne znamke.

Apple govoric ne komentira

Deneve, 52-letni Belgijec, je bil pri Applu zaposlen v devetdesetih, od takrat pa je delal za modne hiše kot so Courreges, Nina Ricci, Lanvin in Yves Saint Laurent. Kot so potrdili pri Applu, bo zadolžen za "posebne projekte", delal pa bo neposredno z Applovim izvršnim direktorjem Timom Cookom.

Na spletu se že več mesecev širijo ugibanja, da naj bi Apple razvijal uri podobno napravo, ki bo ponujala podobne funkcije, kot jih poznamo iz sveta pametnih telefonov, na njej pa naj bi tekel Applov operacijski sistem Ios.

Apple se na govorice še ni odzval, v prid ugibanj pa govorijo prošnje za zaščito blagovne znamke Iwatch, ki jih je Apple v začetku junija vložil v različnih državah, med drugim tudi v Rusiji, Mehiki, Tajvanu in na Japonskem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tekmeci ne spijo

Po poročanjih medijev bo ključni del Applove pametne ure ukrivljen zaslon, ki naj bi omogočil boljše prikazovanje informacij glede na majhnost naprave.

Applova glavna tekmeca, Google in Samsung, naj bi sicer prav tako razvijala podobne naprave. Nekaj pametnih ur pa je že bilo predstavljenih januarja na mednarodnem sejmu zabavne elektronike (CES) v Las Vegasu - na njih je bil nameščen Googlov operacijski sistem Android.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.