Rad bi delal s prikrajšanimi otroci

Foto: EPA
Foto: EPA
Južnoafriški atlet upa, da bo prišel iz zapora že v začetku avgustu ter da bo lahko delal z depriviligiranimi otroci.
Oglej si celoten članek

Oscarju Pistoriusu, ki je bil zaradi uboja dekleta Reeve Steenkamp obsojen na pet let zapora, so sicer v začetku leta zaradi lepega vedenja omogočili dodatne privilegije, kot so pogostejši obiski.

Preostanek kazni naj bi odsedel v hišnem zaporu, saj to po desetih mesecih prestane zaporne kazni omogočajo južnoafriški zakoni.

Njegov odvetnik Rohan Kruger pravi, da bi rad delal z depriviligiranimi otroci, saj bi rad svoje življenje postavil v normalne tirnice. Po besedah Krugerja zapor težko prenaša in se še ni sprijaznil s tem, "kar se mu je zgodilo", a z molitvijo ohranja svoje moči. Če bo prišel ven, bo moral opraviti tečaj obvladovanja jeze.

Tožilstvo se sicer še vedno trudi za spremembo sodbe. Če bodo njihovi pritožbi ugodili in bo Pistorius spoznan krivega umora, mu grozi 15-letna zaporna kazen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.